Blä för digitala ansökningsformulär!

Här har man lagt manken tilloch verkligen ansträngt sig för att skapa ett snyggt CV... Har läst om konstens alla regler, varit och pratat med en karriärrådgivare och ägnat ett antal timmar på att göra ett snyggt dokument med layout, språk och innehåll. Till ingen nytta.

Idag skulle jag söka sommarjobbet och det göres endast digitalt via Offentliga jobb utan möjlighet att skicka med de dokument som jag så omsorgsfullt har utformat. I stället fick jag sitta och knappa in allt i deras databas, merit för merit. Anpassa vissa svar efter deras förslag i rullgardinsmenyer. Visst hade jag nytta av att jag redan formulerat mig i CVt, men utan möjlighet att ladda upp filen så ser man ju inte helheten.

Och fotot som Magnus och jag ägnade stor möda åt att ta fanns det inte plats för. Inte för att det var så jättebra, men ändå!

Blä för digitala standardformulär!

Istället för att plugga...

Tänk vad mycket som  blir intressant att göra när man egentligen behöver plugga... Vi har case-inlämning på tisdag och jag borde verkligen jobba på det. På onsdag ska jag dessutom lämna in text till projektarbetet, behöver jag säga att jag ännu inte ens har skapat ett dokument i datorn? Så nog finns det att göra. Men caset är svårt och jag har lite låst mig i det. Dessutom inspirerar vädret verkligen inte till att sitta och läsa i en torr bok om projektutvärdering!

Så nu har jag precis varit ute och smörjt kejdan på min cykel. Första gången det hände =) Förhoppningsvis ska den knarra lite mindre nu! När jag ändå var inne i smörjsvängen passade jag också på att torka av mina skor från vinterns lera respektive damm och smörja in skinskorna. Härligt att sitta i den soliga dörröppningen faktiskt!

Nu blir det snart lunch, och ett kapitel utvärdering, och sedan blir det Malmö och våfflor!
(Hade det inte varit för att jag ska till Malmö hade nog fönstrena fått sig en omgång också!)

Hiss och diss

Jag tänkte jag skulle lägga upp detta inlägget i sann Rix MorgonZoo-anda, som en hiss och en diss.

Först en diss för den utdragna och envisa vintern och för den försenade våren. Just nu skulle jag suttit i bilen på väg mot stugan för att fira helg där. Men på radion i morse hördes nyheten att det fallit en decimeter snö över Jönköping och att det var trafikkaos. Mindre än två timmar innan vi skulle åka ringde min faster (som bor på granntomten till stugan) och sa att det fallit tre decimeter blötsnö där över natten och att min farbror ägnat en timme åt att skotta för att få ut bilen. Ändå var han bara halvvägs. Då beslöt vi att det inte var värt besväret, vi stannar hemma i stället. Så nu har jag en hel helg med möjligheter. Ska ta tag i skolarbetet tror jag. Har en bok att läsa och en annan att recensera.

Sedan vill jag hissa en annan sak som jag hörde på nyheterna imorse. Japan har det inte lätt nu och jag är glad att jag inte är japan om man säger så. Alla katastrofter som drabbat dem samtidigt, och ändå lever de i ovissheten för vad som komma skall. Det jag hörde på nyheterna var ändå en ljus berättelse på något vis, det rapporterades att det nu bara är den äldre personalstyrkan på kärnkraftverket som jobbar där inne. De som är nära pensionsåldern och hoppas att de ska hinna dö naturligt innan de drabbas av cancer till följd av strålningen. All heder åt dem som tänker på sina yngre medarbetare. Civilkurage på hög nivå.

Skithelg!

Eller skitvecka, skitweekend. Vilket som. Men framförallt skithelg. Jag minns inte om det började redan i tisdagskväll, eller om det var på onsdagmorgonen. Huvudvärk. I onsdags bet jag ihop, var på svågertorp med mamma och sedan i västra hamnen med Magnus, då blev det faktiskt bättre på eftermiddagen. Kanske inte bra, men 90 % i alla fall. Men sedan hade jag ju såklart ont på torsdagen igen, då gick det inte lika bra att bita ihop, så när Johanna och jag haft möte med en som ska hjälpa oss med vårt projekt på tekniska förvaltningen i Lund så gick jag hem och la mig med en migräntablett. Blev väl lite bättre, men blir väldigt trött och matt och har kvar huvudvärk bara det att det inte är lika intensivt.
Fredag morgon var otroligt nog i princip bra, skulle upp tidigt och vara i Malmö på handledning redan klockan nio (vilket medförde att jag tog bussen 7.53). Men under förmiddagen och eftermiddagen kom det smygande. Trots att jag var trött så tvättade jag på fredagseftermiddagen, eftersom jag bokstavligt talat inte fick ner minsta lilla strumpa i tvätttunnan. I övrigt gjorde jag inget förutom att se tv. Lagade inte ens mat för jag hade rester. På kvällen kom huvudvärken med full kraft och jag gick och la mig relativt tidigt. Hjälpte inte, vaknade tidigt på lördagen och hade riktigt ont. Höger sida av huvudet, tinningen. Var uppe vid åtta och tryckte i mig två knäckebröd innan jag tog en migräntablett och la mig. Sov till tolv. Var bättre. Tog en lugn eftermiddag och blev hämtad till Malmö av mamma. På sena eftermiddagen var huvudet nästan bra, innan det slog över till att börja göra ont i vänster sida i stället. Innan jag gick och la mig hann det bli en hel del och på söndagen när jag vaknade gjorde det riktigt ont. Beslöt att jag ätit nog med tabletter för en vecka och genomled en dag med smärta, illamående och sängliggande. Hade inte ens förmånen att kunna sova. Till slut framåt eftermiddagen sov jag en liten stund och vaknade och kände mig lite bättre. Illamåendet var borta och jag kunde tänka mig att äta och smärtan i vänster tinning hade släppt. Men, jag hade en fruktansvärd spänningshuvudvärk som gjorde att jag knappt orkade lyfta huvudet... Tack och lov så fick jag den att släppa och kvällen blev ganska bra. Men innan jag gick och la mig så började det i andra sidan igen, höger.

Idag är jag trött och matt och har fortfarde lite ont i höger sida. Tar en sjukdag från skolan. Vilket innebär att jag också tar ledigt imorgon eftersom det då är seminarium på dagens lektion. Och jag kommer ändå få en extrauppgift så jag kan lika bra försöka vila ut ordentligt.

Kungligt besök

I eftermiddags var Magnus och jag ute i Västra hamnen för att titta på Victoria och Daniel som då hade en programpunkt i Daniaparken. Klart man måste passa på när de är i Malmö!
Malmö visade sig från sin bästa sida, det vill säga det var blåsigt, kallt och typiskt Västra hamnen-väder. Victoria och Daniel var glada och trevliga och stannade för att låta sig fotograferas. Förutom ett stort pressgäng så var det nog nog ett fyrtiotal personer som samlats. Allt från föräldrar med barn, hundägare till "stalkande" pensionärer från Halmstad. Lite färre i just vår åldersgrupp, men jag träffade en klasskompis så det var fler än vi i alla fall!





Vårkänslor

Sol, sol härliga sol! Tänk vad lite sol kan göra med humöret. När tandläkaren blev sjuk och jag plötsligt fick mer ledig förmiddag än vad jag räknat mig så bestyämde jag mig för att utnyttja tiden för en solig promenad. Härligt var ordet!

Jag gick ut mot Ladugårdsmarken för att komma lite närmare naturen. Passade på att klättra upp på Klosterängshöjden, men kom fram till att utsikten var ganska grå eftersom det ännu inte är grönt på träden. Fotograferade blivande Brunnshög, så det kan ju nästan räknas som att plugga, eller? När jag klättrat ner igen gick jag längs med åkerkanten och önskade att jag fått tillbringa dagen på exkursion. Åka ut någonstans, gå en runda i gummistövlar, kanske gräva några gropar och studera jorden eller titta på lite växter och sedan äta matsäck (förslagsvis kyckling-pasta-sallad och varm choklad) på en solig sluttning i trevligt sällskap. En anledning bara det till att välja naturvårdsinriktning i stället för stadsutveckling... ;)



Utsikt över blivande Brunnshög.


Tjurarna på Klosterängshöjden.


Utsikt över åkern.

Uttråkad

Tråkvecka.
Två lektioner, i måndags och tisdags. Totalt 4 timmar. Och nu är det meningen att vi ska jobba med vårt projekt i slutet av veckan, men vi har knappt kommit i gång, Johanna är i London och det är möjligen lite läsning att göra. Men det är väldigt trist i längden att bara sitta hemma på kammaren - i en soffa som snart är nedsutten - och läsa hela tiden... Det händer liksom ingenting för tillfället i skolan. Jag är väl inte riktigt där än att jag ångrar mitt val den här terminen, men nästan. Det får börja hända lite saker nu, tack.

Dessutom huvudvärk i tisdags och idag (och i går för den delen, men lite mindre i alla fall). Vilket gjorde den här dagen ännu tråkigare än vad den kunde varit. Hade tänkt fly hem till mormor och sedan föräldrarna ett tag, men det smög sig. Har varit hemma och haft ont i huvudet i stället. Och sett tv.

Klassfest imorgon, just nu har jag inte riktigt energin för att se fram emot den bara. Hoppas det är bättre imorgon. Det ska ju bli kul att faktiskt träffa klassen för en gångs skull!

RSS 2.0