Stackars mig!

Så har juldagarna passerat och vi är inne i de berömda mellandagarna. Några måste gå till jobbet, men jag är ledig. Rean pågår för fullt, den börjar ju tidigare och tidigare för varje år. Men jag håller mig borta. Av två olika skäl. Dels är det alldeles för mycket  folk för min smak, och dels för att jag är sjuk :( Förkyld.

Julafton blev väldigt bra i alla fall. Och som tur var, var jag inte förkykd då. Vi hade en bra traditionsenlig dag tillsammans med mormor med jullunch, Kalle Anka och julklappar. Jag fick många fina julklappar. Tack alla :) Ska inte rada upp klapparna, men det var mycket grejer som är bra att ha den dagen jag flyttar. Enda problemet nu är hur jag ska förvara dem fram tills dess att jag får egna köksskåp att stoppa dem i... Fick också ett fint kamerastativ, så nu kan jagta rikigt bra och skakfria bilder i framtiden. På en liten hundvalp kanske :)

Hela hösten har jag gått och väntat på det. Tänkt att jag brukar ju blr förkyld någon gång om året och att det borde vara dags. Sist jag var riktigt förkyld var i mars 2005 (samma vecka som de gck igenom induktionskapitlet i fysiken på basåret - jag fattar fortfarande inget). Förra julen var jag lite krasslig, hade en förfärlig hosta men jag tror inte att det berodde på någon förkylning. Så det var ju ett tag sedan alltså men jag har klarat mig hela hösten med att ha ont i halsen någon timma då och då. Har stått emot baciller från alla möjliga håll såsom bussar och nya bekantskaper. I söndags kom dock några superbaciller som tog sig igenom mitt försvar. Vi fick en snabbbesök av mina kusiner, den enes sambo och den andres två barn för jullappasbyte. Det ena barnet var förkylt, jag rörde inte ens henne men bacillerna lyckades nå fram till mig i alla fall... Attacken skedde på söndagen (och jag är ganska säker på det eftersom jag inte träffat någon förutom dem och familjen under och efter helgen) och som tur var så klarade jag julafton utan att bli sjuk. Var bara ofantligt trött på kvällen och sen vaknade jag upp med förkylningssymptom på juldagen. Som utvecklats. Idag har jag mest legat i sängen. Trött, matt och snuvig.

Ligger i sängen nu och bloggar och skriver på datorns tangentbord, vilket jag inte riktigt kommer överens med, brukar ha ett externt. Måste dock dra mig upp senare. Måste packa och duscha. Hatar att duscha när jag är förkyd, så jobigt med näsan. men eftersom det är sista chansen före nästa onsdag så är det nog bäst att få det gjort. Vi åker till stugan imorgon och stannar över nyår. Jag har sett fram emot det, alltid kul att komma upp och träffa släkten och gå på mellandagsrea på jc (eksjös enda intressanta butik, typ) och bara mysa, hest med snö men så bir det ju antagligen inte i år. Kul ändå, om det inte varit för förkylningen. Så tråkigt att ligga sjuk där uppe när alla andra har roligt och kan gå ut. Och jobbigt att åka dit upp, tre timmar i bilen. Det fasar jag mest för. Skulle kunna dra en anekdot här om vad som hände med bilen och generatorn en gång i Vrigstad när jag var förkyld, men orkar inte. Det blev en lång hemresa kan jag väl säga.

SLutar här nu så jag kan vila lite innan det är dags för nästa ansträngning på agendan; äta middag. Suck. Sen kommer de en efter en undre kvällen. Innan jag får sova...

Gott Nytt År!

God Jul!

Alla julklappar inslagna. Nu blir det mys resten av kvällen och imorgon är det julafton :)


image22
image24
Vår lilla tjej har blivit fem veckor! Snart får vi träffa henne igen. Längtar!
På bilden är de fyra veckor och vår prinsessa sitter till vänster.

Dan före dan

Så var det julafton i morgon. Vi är nästan klara med allt julstök. Lite mat som ska fixas, men som tur ät så håller ju inte jag i det! Själv är jag klar på när som att julklapparna skall slås in, vilket i och för sig brukar ta sin lilla tid.
Skönt att jullugnet snart lägger sig, december har varit stressigt, särskillt de två sista veckorna. Så mycket att fixa och mycket i skolan. Ändå var vi oftast bara en föreläsning om dagen, men det har kännts som mycket. Minns dock inte när jag senast pluggade... Har inte varit så mycklet av den varan, skönt! Tentan är först den 18 januari så det finns gott om id. Vi har mycket ledigt när skolan drar igång igen, många inläsningsdagar.
Skolan tog i alla fall slut i fredags, en dag då det mesta inte blev som jag tänkt...

Den historien tar väl sin början på torsdagen då jag vaknar med migrän och ligger och sover hela förmiddagen. På eftermiddagen blir det bättre och jag kan åka in till Lund för att byta julklappar med kusinen. På kvällen kan jag dock inte somna. Somnar först någon gång mellan tre och halv fyra. Väckarklockan ringer halv sju vilket ger tre timmars sömn. Sjukt trött hela fredagen. Så visar det sig då att jag tagit fel på tiden föreläsningen började på fredagen. Jag trodde vi började 9.15, men på schemat stod det 10.15. Hade kunnat sova gott en timme till. Fick lite pluggat i alla fall.  Lunch med några i klassen och sen hem och klä granen på eftermiddagen. Julstämining :)

Igår ägnade jag dagen åt att storstäda och julpynta på mitt rum. Kändes skönt när det var klart, har varit stressad över att jag inte hunnit det i veckan. Mysigt är här nu i alla fall :)

Noterar att det går bra för Josh Grobans julskiva, Noël. Den har legat etta på amerikanska Bilboard i fyra veckor och senaste veckan sålde den 669 000 exemplar bara i USA. Här i Sverige har den legat på skivtoppen i flera veckor också. Men det är ju inte så konstigt, en sådan bra skiva :)
Jul i dagarna tre och mycket på tv. Det är den romantiska komediens högtid. Näst efter en den tecknade filmen. Jag såg Shreks jul i går, en halvtimmesfilm om när träsktrollet och hans familj ska fira sin första jul. Roligt!
August, SVT´s dramaserie. Ska bli intressant. Ibland är de där dramaserierna bra och ibland bara för tråkiga. Men Jonas Karlsson brukar ju spela bra. Har bara läst en Strindberg, Hemsöborna. Den gillade jag inte alls, men det finns väl andra som är bätte kanske.

Ingen snö till jul. Men rosorna blommar i trädgården och det är knopp i syrénen... Precis som det ska vara?

Vecka Femtio

Känns som att det har hänt mycket den här veckan. Har i alla fall varit fullt sysselsatt.

Måndag. Vi var på exkursion (igen). Den här gången var ämnet "Ballastmaterial, täktplanering, exploatering och eftervård". Låter krångligt, men handlade om var man bryter sten och grus och varför det är vikigt att göra det just där. Vilka sår brotten skapar i miljön och hur man städar upp när man brutit klart. Hur "gömmer" man ett kvadratkilometer stort hål som är 100 m djupt? Knivig fråga. Intressant exkursion, jag lärde mig en del och fick framför allt en vidare samhällsinsikt. Man inser vilka resurser och ingerpp i naturen som krävs för att vi ska kunna leva som vi gör. Förr i tiden högg man ner ett par träd och byggde sig ett hus, nuförtiden krävs så mycket mer till alla våra samhällskrav.

Tisdag. Lediga efter exkursionsäventyret och dags att handla julklappar. Jag och min bror tog oss in till stan och spenderade fyra timmar och många hundralappar på julklappar, lunch och fika... Men så fick vi en hel del handlat också. Faktiskt mycket folk i stan för att vara vanlig tisdag. Fast vad vet jag, är ju inte i stan på så fasligt många tisdagar, men antar att det var julklappshandeln som lockade. Lär inte vara bättre nästa tisdag så det är dags för en ny avslutande tur...

Onsdag. Tillbaka till föreläsningssalen där jag inte varit på en vecka pga exkursionen och migrän. Vi pratade hydrogeologi och plötsligt kändes det som om vi satt på LTH. Mycket fysik, fast det var förmodligen hundra gånger lättare än på LTH...

Torsdag. Var på biblioteket efter skolan. Älskar biblioteket. Speciellt Malmö Stadsbibliotek. Att gå runt bland hyllorna, leta efter böcker jag har på min lilla lista, men ändå alltid komma hem med andra som jag snubblar över medan jag letar, är så mysigt! Efter att ha läst Stieg Larssons Millennium-tegelstenar alla tre på raken så kände jag att det var dags för något lättsamt. Så det blev Denise Rudberg och Helen Fieldning. Och en Ben Elton.

Fredag. Hade två föreläsningar för ovanlighetens skull. Om deponier och föroreningars spridningsvägar i mark. Intressant och bra föreläsare från näringslivet. På lunchen var vi på en alternativ julmarknad på Café Athen i AF-borgen. Ekologiska och rättvisemärkta saker. Inte så mycket tomtar, mer saker att ge bort i julklapp. Men jag handlade till mig själv :) Köpte mintchoklad, honungskakor och te. Teet var odlat av småbönder i Indien vid foten av Himalaya och gjort på de finaste tebladen som kommer på våren. KRAV- och Rättvisemärkt. (Provade det nu idag och det var gott!)

Lördag. En solig dag! Det var minsann inte i går, säkert flera veckor sedan. Härligt. Var ute vid två tillfällen. En gång för att köpa gran, men granhandlaren hade inte öppet så vi fick traska hem igen. Sen var jag med pappa få föreningens glöggträff. Det var oväntat mycket folk där, man hade glögg och medlemslotteri. Vi vann inget.

Söndag. Idag blev det en julgran. Trots en enighet i familjen på vägen dit  om att vi skulle ha en vanlig hederlig gran så kom vi hem med en silvergran. Som vanligt. De vanliga granarna var inte fina, för korta, för långa toppar, för mycket midja, för krokiga eller för få grenar. Silvergranen var snygg. Huggen på gränsen mellan Småland och Blekinge. Nära och bra, inte så lång transport. Hem till oss bars den. Har också idag bakat en julklapp till mormor, en sockerkaka minsann.

Får jag presentera...

... vår lilla tjej! Snart vår i alla fall! Hon är tre veckor gammal, har inte något namn än, förutom det som kommer stå i papperna. Hermione, efter den grekiska mytologin. Hon har tre bröder och får komma hem till oss först om fem veckor.  Visst är hon söt!


image16
Lite ostadiga ben och en kram till mamma!
image21

 
Jag håller vår lilla gullplutt (idag)

  
Syskonen en resspektive två veckor gamla.


Hermi´one (grek. Hermio´n\), i grekisk myt dotter till Menelaos och Helena och gift med Neoptolemos, som dödade hennes förste man, Orestes.
Källa: Nationalencyklopedin

Lussebullar

Bullarna är bakade och provsmakade. De blev goda :)

Marie Picasso. Försöker smaka på det och känna om det känns bra. Jo, hon är ju en duktig sångerska och hennes version av vinnarlåten var den bästa. Även om hon bara gjorde den rakt av som många kritiker säger, så var Amandas lite för skrikig tycker jag. Jo, Marie är bäst på sång, men Amanda är nog bäst på scen. Mest spännande i alla fall. Synd att inte Daniel var i finalen, han hade båda bitarna!
Undrar förresten varifrån Marie fått sitt efternamn? Varken henens mamma eller pappa hette ju Picasso...

Höjdpunkten igår blev fin och stämningsfull. Josh Groban sjöng Silent Night som ingen annan kan.

Längtar till imorgon! :)

Idol

Ikväll är det då dags för den stora finalen. Vem vinner? Vet inte! Tror i alla fall att det blir en tjej och att hon är blond... :) Jag vet inte ens vem jag vill ska vinna. Jag säger som förra året då jag inte heller visste vem av Erik och Markus jag skulle heja på, får se vem som gör bäst ifrån sig ikväll. Vem gör vinnarlåten bäst? Så kanske jag kan bestämma mig. Egentligen var ju varken Amanda eller Marie mina favoriter, har egentligen inte haft någon riktig favorit i år. Förra året var det Markus och Erik jag ville ha i finalen och jag tyckte båda var bra. Året innan hejade jag stenhårt på Sebastian. Det här året har det varit mycket tjat från juryns sida om ett starkt startfält osv men jag har inte direkt fastnat för någon. Har varit bättre de andra åren tycker jag (kan dock inte uttala mig om första omgången för den såg jag inte). 2005 var det Måns och Sebastian jag höll på, och förra året Markus och Erik. I år har jag väl mest hållit på Daniel, men han åkte ju ut alldeles för tidigt. Amanda och Marie är ju duktiga båda och har sina ljusa stunder, men jag vet inte vem som är bäst. De är ju så olika. Vet inte om jag orkar välja, och bry mig. Men om jag ska gissa vem jag tror vinner och inte vad jag tycker så gissar jag på Amanda.

Kvällens höjdpunkt är i alla fall Fredag hela veckan i samma kanal, eftersom Josh Groban ska vara med. Min favorit! Han sjunger ju som en gud! Och är snygg, och har underbara låtar! Går faktiskt inte riktigt att sätta ord på.
Kanske ska åka till Oslo imorgon där han signerar skivor...?! Nej, det ska jag inte men om jag bott lite närmre så...

You Raise Me Up
When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.



Imorgon ska vi -eftersom jag nu inte ska till Oslo- baka lussebullar och på söndag blir det pepparkakor och en liten överraskning som ni får se då :)

1:a advent

Advent betyder Ankomst.

Dagar kvar till julafton: http://www.time55.com/sv/speciella_nedrakningar/julafton.php

1 december

Äntligen är denna underbara månad här! I dag är det officiellt, man får sätta upp ljusbågen i fönstret och plocka fram julskivorna. Vilket jag också har gjort! Äntligen får jag börja lyssna på min Josh Groban -skiva som jag köpte tidigare i höstas, Noël. Den är bra. Han är underbar! Läste i tidningen idag att han nyligen varit med i Oprah och sjungit låtar från julskivan. Och jag stör mig på att Oprah sänds med fördröjning i Sverige. Vill se! Lite kunde man se på nätet i alla fall på oprah.com. Stämmingsfullt!

Igår var det semifinal i Idol och ÄNTLIGEN åkte Andreas ut. Är inte lokalpatriotisk för fem öre när det gäller honom, han borde ha åkt ut för länge sedan. Jag har inte musiköra och det är möjligt att han kan sjunga, men han kan absolut inte föra sig på scenen och hans röst väger definitivt inte upp den förlusten! Hans kaxighet har också varit irriterande, som när han igår sa "Men handen på hjärtat så tycker jag att svenska folket gjorde rätt som röstade mig vidare". Så fan heller! Daniel var en självklar finalist för min del och jag kan inte fatta hur han lyckades bli utröstad före Andreas.
Daniel skulle ha varit i final, Andreas åkt ut tidigare (mycket, gärna direkt efter Sam) och Christoffer gått längre. Förut tyckte jag att det var Daniel och Marie i finalen. Har inte direkt gillat Amanda, men igår var hon superbra. Hennes version av Halleluja var känslosam och ett utmärkt val från juryns sida. Kul men juryns val förresten, för det kändes nästan lite som att Andreas fick den svåraste utmaningen. Han glömde ju helt bort att sjunga bara för att han skulle försöka dansa salsa på scen. Skrattretande.
Historiskt med två tjejer i finalen, vet inte vem jag ska heja på.

23 dagar kvar till julafton! Ska snart se första avsnittet av Julkalendern :)

RSS 2.0