Hälsning från Smålands skogar

Sitter i stugan, eller ja inte riktigt i min stuga men i mina kusiners hus - där bredbandet finns. Idag har vi varit här i två veckor och man kan ju summera några dystra fakta:
- bara en enda dag har jag haft shorts på mig.
- en förmiddag hade jag bikini med ett linne utanpå.
- tre gånger har jag badat i sjön, alla gånger i samband med bastu och endast ett simtag har utförts.
- här är massor med mygg.

Men ändå är det skönt här! Ett lugn som innebär att man inte behöver göra något annat än att ta en promenad under dagen för att känna att man varit lite produktiv... Det läses en del och vi har varit i stan en del. Spelat spel och gått i skogen. Plockat blåbär och kantareller.

Igår var pappa och jag ute på en cykeltur för att plocka svamp. Vi cyklade längs grusvägar i uppförs- och nerförsbackar och det kändes så befriande härligt! Trots att det regnade och att myggen anföll så fort man stannade så cyklade jag med ett leende på läpparna hela tiden. Sommarhärligt :)

Med hopp om mera sol nästa vecka.
// Sara

Utbildning

Jag kom in!!!

Är glad, stolt och lättad. Är också rädd, skräckslagen och nervös!
Och nyfiken på hur hösten blir. Hur Lund blir. Hur universitetet blir. Hur utbildningen är.

Nu är hösten säkrad i alla fall, och det känns skönt. Nu vet jag. Sen är det alltid läskigt att börja på nya ställen där man inte känner någon - men det brukar man ju komma över efter någon vecka. Och om det är rätt utbildning för mig? Det får tiden utvisa.  Men jag kommer nog allt vara skräckslagen och nyfiken fram till september i vilket fall!


(Miljövetenskapsprogrammet i Lund för er som funderar)

The Lost Prophecy

"The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches
born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies
and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not
and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives
the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies"

Harry Potter and the Order of the Phoenix
J.K. Rowling 2003



Nu är det bara 10 dagar kvar. Den 21 juli kommer sista Harry Potter boken. Då köper min bror den och sen någon vecka senare får jag äntligen läsa den :) Fast jag vet inte om jag vill!

Bara dagar kvar

Nu är det bara dagar kvar till antagningsbeskedet från VHS ska komma. Börjar bli riktigt nervös! Vill veta nu om jag kommer in! Vill ju tro att jag kommer in men jag vågar inte ta det för givet. Det finns en del som pekar på att jag kanske kommer in, samtidigt är ju miljö hett stoff just nu, kanske har många sökt? Jo, jag har ganska högt snitt men det fanns bara 30 platser på prgrammet... Känns inte säket alls. 

Vill veta! NU!

070707

Jag kan tänka mig att det är många bloggar som har detta mäktiga datum som rubrik idag. Det är kul när datumen blir lite roliga och många människor vill göra minnesvärda saker på en sådan dag. Jag har dock varken gift mig, förlovat mig eller haft någon minnesvärd fest. Har inte hoppat fallskärm eller simmat till Danmark heller. Eller vad folk nu gör... Tydligen var det kö på Malmö Rådhus som lovat viga alla som ville vigas idag.

Vad har jag gjort idag då? Jag var på IKEA en sväng på förmiddagen, jag lyssnade på Anja Pärssons Sommarprogram och jag var på promenad med pappa. Annars har jag huvudsakligen ägnat dagen åt alla mina digitala bilder i datorn. Börjar bli en del efter fem år med digitalkamera i familjen, tre med en egen. Har sorterat bort en hel del samt tagit hand om nyinlagda bilder. Döpt och sorterat samt valt ut vilka jag ska skriva ut på fotopapper till albumet. Det tar sin lilla tid.

Jobbat

Precis hela dagen har det regnat. Jag gick upp klockan sex, då regnade det. Jag har stått bredvid ett fönster hela dagen och jobbat och det har regnat hela dagen. Hade sånt tuir imorse att pappa steg upp och körde mig till jobbet. Skönt att slippa cykla och bli lika blöt som jag blev i går. I går regnade det nämligen bara en kvart på hela dagen, 7.15-7.30, precis den tiden jag cyklar till jobb. Det började alldeles lagom sent också så jag hade inte tid att rota fram regnkläder. Fy vad blöt jag blev! Tur vi har arbetskläder som jag skulle byta om till så jag slapp stå i det blöta!

Har nu alltså slutat på punktSE, jobbade förra veckan ut. Ett pass om dagen á 3 timmar. Det är inget jobb för framtiden och ganska jobbigt att stå i tre timmar och försöka få folk att ta tidningar faktsiskt. Tydligen -det sa alla i alla fall- så var det dessutom extra svårt nu på sommaren eftersom färre personer rör sig till skolor och jobb. Vill tacka alla som tar en tidning :) Man blir så glad då som utdelare... Hädanefter ska jag ta tidningar oftare när jag är ute på stan.

Den här veckan jobbar jag på Invima. Sminkföretaget. IsaDora. Ska bara vara där den här veckan och sedan ledig fyra veckor för att jobba ytterligare två. Typisk att det är uppdelat egentligen, för nu efter fyra dagar tycker jag att jag börjat vänja mig vid jobbet. Att äta på bestämda tider (rasterna), att gå upp tidigt och att jobba hela dagen. Fast jag får ju ont i musklerna lite här och var medan jag jobbar. Går dock över hyfsat när jag slutar. Jobbet är verkligen inte det roligaste, och inte heller det något för framtiden. Men det betalar bra i alla fall och det lär jag väl vara tacksam över i höst!
Lite vad jag gör...
- I måndags och på tisdags förmiddag etiketterade puderburkar, bottnarna. 7343 stycken blev det.
- Efter burkarna gick jag in i en lina tillsammans med ett gäng andra tjejer. Lina = man står på rad och gör i ordning en produkt tillsammans, alla gör sin specialla sak och sen skickar man vidare till nästa. Till exempel nu gör vi iordning askar med den nya produktserien mineral make-up. En person viker asken och läger i bipacksedeln, nästa läger i en svart kartongbit (podie), nästa lägger i prodikten och stänger asken, nästa sätter på en etikett, nästa packar ner alla små askar i en stor låda och sätter på pall. Och allt ska gå fort fort fort. Jag innehar den första positionen och man hinner väl med typ 2000 askar om dagen.



 
(www.isadora.com)



Ha det bra och simma lungt!


RSS 2.0