Överlevare

Jag skriver alltså överlevde jag!

Tentan var svår, frågorna krävde flummiga svar och analyser och då är det alltid svårt att veta hur det har gått. Några av frågorna gick hyfsat bra, men några var desto svårare. Det var massor att skriva och det blev ju inte mindre pressat för att det i instuktionerna stod max 2 sidor per fråga. Då undrar man ju om det räcker med en halv sida som svar på en fråga? En klar stressfaktor. Sen fick jag riktigt ont i handen av allt krampaktigt skrivande, var tvungen att gå på toa efter tre timmar för att hålla mig borta från pennan i åtminstone några minuter. Har faktiskt aldrig varit på tentatoaletten förut, det var stor och bra så man kunde göra lite gymnastiska övningar för att mjuka upp stela skrivkrampsmuskler!

Om tentan höll på att ta död på mig så var det ingenting mot Jympan på eftermiddagen, gud vad jobbigt det var! Var trött på andra låten och i sista låten lydde inte benen längre vad hjärnan sa åt dem att göra... De var tunga som bly. Men man frå väl skylla sig själv när man inte går varje vecka...

Let's Dance: Helt rätt par vann! Har hejat på Martin och Cecilia från början så jag blev glad att de vann! Deras showdans var kvällens bästa dans. Och de är ju så gulliga tillsammans också :)

Tenta

Igår skämtade jag om att jag skulle ägna den här dagen åt att fika. Även om jag inte bokstavligt har fikat hela dagen så har jag slappat en hel del och abslout inte råpluggat på något sätt. Vilket känns lite konstigt eftersom jag har tenta imorgon. En tenta som jag egentligen borde vara skräckslagen inför eftersom kursboken varit så svår, eftersom jag aldrig haft tenta med de här lärarna förut och eftersom frågorna kommer kräva långa flummiga utläggningar om olika difusa teorier.
Men på något sätt så känner jag mig ganska lugn inför tanken att tenta, jag har pluggat massor tidigare och vet inte om jag får in så mycket mer i skallen och så tänker jag att det brukar lösa sig... En del har jag ju gjort idag såklart, läst igenom föreläsningsanteckningarna och repeterat några viktiga teorier. Och jag ägnade hela eftermiddagen igår och förmiddagen i måndags åt att diskutera instuderingsfrågorna med två tjejer i klassen - det gav faktiskt en hel del. Så jag tror att jag kommer klara mig imorgon, intalar mig det i alla fall :) Annars är det i vilket fall som helst försent att göra något åt det nu, eller hur?! Men imorgonbitti lär jag väl vara asnervös...

Hade fått ett mejl från min lärare idag, med en kommentar om det projektarbete vi har gjort och som jag tolkar det så gillade hon det och tyckte rapporten var bra skiven och då lär vi väl bli godkända också.

Är stolt över mig själv också för att jag faktiskt la ner 20 minuter precis på kårvalet som är i full gång på skolan. Jag har valt ut fem kandidater med bra åsikter och röstat på dem. Det stod i Sydsvenskan idag att kåren siktar på att få ihop 10 % valdeltagande. Det är verkligen inte mycket, men om de nu tycker att det är en bra siffra så har jag i alla fall gjort mitt för attde ska uppnå den!

Vi höres om jag överlever morgondagens tentaprövning...

Nej tack, Nej tack, Nej tack....

Tog cykeln ner till Värnhem imorse och parkerade den utanför Coop Extra (gamla AG's). På väg över till 3:ans busshållplats på andra sidan Föreningsgatan fick jag en Metrotidning av en utdelare, och tackade nej till en Citytidning. Väl över gatan tackade jag nej till ytterligare en Metro och en City samt även en punkSE-tidning. Gick på bussen och åkte till Caroli City, där gick jag av för att gå bort till Subway's på Hamngatan och köpa dagens lunch. Därifrån gick jag ner till Centralen för att därifrån ta 2:an ut till högskolan. Precis när jag kommit över Norra Vallgatan fick jag undvika en Cityutdelare, uppe på Mälarbron stod två Metroutdelare och bjöd på den nya Magnumglassen vilken vad i stor annons i tidningen idag. Jag tackade nej, vilket grämer mig för gratis glass får man inte så ofta, men tio över åtta på morgonen var jag inte sugen på glass och tyvärr kan man ju inte stoppa den i väskan för ett senare tillfälle. Efter glassen fick jag i tur och ordning tacka nej till Metro och punktSE. Nästa erbjudna punktSE tog jag emot och fick därefter tacka nej till ytterligare en punktSE och en Metro innan jag var framme vid 2:ans busshållplats och kunde hoppa på en buss.
Under mina relartivt korta promenadsträckor fick jag alltså tacka nej till 9 tidningsutdelare och en glass, jag tog en Metro för att jag ville läsa den och en punktSE för att jag inte orkade säga nej en gång till.

Det kan väl vara bra med tidningsutdelare ibland, som när jag gärna vill ha en Metro men inte hinner ta en själv eftersom jag måste springa till bussen. Då är det bra om det står en kille på vägen och langar en tidning som en annan blåbärssoppautdelare på Vasaloppet. Men behövs det verkligen så många av varje? På Cetralstationen står minst tre representanter från varje tidning, hur kan det löna sig? Hur många människor tar inte emot tidningen bara för att de inte orkar säga nej? Hur många läser den verkligen?

Härligt förresten att promenera på stan en soliga vårmorgon som det var i morse. Det är lungt och fridfullt men ändå människor som rör sig och liv på gatorna.

Vår!!!

Rätt låt vann! Hela kvällen var riktigt bra, bra startfält, bra Kristian och bra vinnare!

Underbart härligt vårväder vi har här i Malmö idag. Man vill bara gå ut! Tyvärr är det svårt att ta med datorn, och jag har lite jobb att utföra här :( Men senare ska jag absolut gå ut igen! Har redan varit i skolan en stund idag och därmed ute på väg dit och hem. Härligt!

Final

Jag tror fortfarande på The Ark, liksom alla andra. Det verkar ju nästan lika självklart att de vinner som det var självklart att Carola skulle vinan förra året. Men även om jag tror de vinner så är det inte nog inte självklart. Tycker finalfältet i år är ovanligt bra. Är väl min typ av låtar. Förutom The Ark så gillar jag Andreas Johnsson, Sebastian, Måns Zelmerlöw och Sonja Aldén (fast det ser ut som om hon ska tappa klänningen).
Jag kan inte påstå att jag har drabbats av samma Marie Lindberg-feber som många i landet, tycker det är coolt att en vanlig människa kan ta sig till finalen, men själva låten och framförandet var väl lite tråkigt? Anna Book och Tommy Nilsson minns jag knappt för det var så länge sedan, de är dock inte lika starka som de andra. Sanna Nielsens låt är kanske lite mycket schlager och Sarah Dawn Finer kommer jag inte heller riktigt ihåg.

Laddar upp med gamla melodifestivalgodbitar just nu. Gamla som i från det är millenniumet. Typ Lena Ph, After Dark, Charlotte Nilsson (okej det var 1999), Andreas Johnsson, BWO och The Poodels. Kul med gamla låtar :)

Tv-torka

Jag undrar en sak? Varför är det så dött i tv-tablåerna just nu? Varken måndag eller tisdag kan jag hitta något mellan åtta och tio på kvällen som jag känner att jag gärna vill se. Det är ju värre än sommartorkan! I måndags valde vi här hemma att se film, vilket resulterade i att jag vaknade på tisdagmorgonen och trodde det var lördag... Optimistisk tanke eller hur? Men jäkligt deprimerande när jag kom på att det bara var tisdag och att väckarklockan skulle ringa vilken minut som helst...
I övrigt så kollar jag väl på alldelles för mycket tv för tillfället, det bara blir så när jag vill kopla av från pluggandet. Just nu är det fura serier som gäller; Felicity varje dag (som jag nyligen upptäckt), likaså Våra bästa år (som jag har sett i flera år), OC sista säsongen på onsdagar och så är det Shark på tisdagskvällar (som jag spelar in eftersom det är så sent)...
Utöver detta måste jag såklart hålla koll på dansstegen i Let´s Dance (när ska Lasse bli utröstad? Han har ju inte dansat på flera veckor!) och sångfåglarna i Melodifestivalen (final på löradag!).
Så egentligen borde man kanske bara stänga av de där timmarna på måndagen och tisdagen och vila ögonen lite... Kan man göra så?

Bokrea

Idag kom jag äntligen iväg till Bokrean. Vi åkte för ovanlighetens skull in till stan hela familjen och det brukar bara hända två gånger om året annars, Malmöfestivalen och Julskyltningen. Det var mycket folk ute på stan idag och trångt i bokhandlarna.
Vi började på Akademibokhandeln och där sprang jag på en gammal lärare (Kerstin i Rättskunskap), så jag pratade lite med henne. Hon kom ihåg mig riktigt bra tyckte jag, trots att jag bara hade henne en termin i trean i individuellt val. Det enda hon inte mindes var mitt efternamn så hon hade inte kopplat att min bror som hon har i datorkunskap hörde ihop med mig. Det blev lite roligt, för han stod bredvid mig och hon kände inte igen honom först (han hade glasögon på sig som han inte brukar ha) och skulle skaka hand med honom för att hälsa :) Sen kom hon på att han var hennes elev. Haha! Lite kul faktiskt. Men hon tyckte det var jätteskoj att jag gick fram och hälsade så då blev ju jag också glad för att hon blev glad!
I alla fall så hittade jag en bok där som jag köpte (Rävungen av Torey Hayden). Sen gick vi vidare till Hamrelius och där hittade jag två böcker som jag redan har i pocket, men som jag tyckte var bra och ville ha i inbunden form (På spaning med Bridget Jones och Sushi för nybörjare). De var billiga så jag slog till! Därefter gjorde vi en runda på Bokia Lazer innan vi var nöjda och åkte hem igen!

På tal om att träffa lärare så såg jag en av mina nuvarande lärare/föreläsare (vad man nu säger på högskolan) igår på Friskis. Gick dock inte fram och gav mig till känna där för jag vet inte om han känner igen mig. Dessutom blev jag lite paff när jag insåg att hans sällskap nog inte var en vanlig killkompis... Har inte tänkt på honom som att han skulle kunna vara homosexuell så jag var nog tvungen att smälta det lite också.

Melodifestivalen Andra Chansen ikväll. Känns lite onödigt faktiskt, de här artisterna har ju redan slagits ut en gång av de som direktkvalificerat sig till final. Och tävlingsformen ikväll som innebär att de två kändisfavortiterna (Nanne och Uggla) inte kan gå vidare båda två känns också lite skumt. Jag hejar nog i alla fall på Sonja och kanske på Uggla. Gillade inte Nannes låt, det var som någon journalist uttryckte det "för mycket Nanne".


RSS 2.0