Bra GIS-vecka!

Efter en bra vecka, äntligen helg!

Denna vecka har jag fått en del gjort med GIS-kusen faktiskt. Hade alla veckor varit så här så hade jag varit längre fram i kursen. Denna vecka har jag lämnat in och fått godkänt på tre övningar (två praktiska och en teoretisk) och jag hann börja på en fjärde (teoretisk). Är nu inne på modul 5 av 10 så det går framåt i alla fall!

Eftersom jag gillar listor skarpt så har jag gjort en lista över alla kursmoment som ska klaras av (oftast videoföreläsningar, textföreläsningar, läsa i boken, praktiska övningar och teoretiska övningar) med små rutor där jag kan bocka av avklarade moment. Lika kul varje gång jag får sätta ett kryss att momemtet är avklarat. Lite av en drivkraft faktiskt :)

Huvudvärksdag

Ny vecka och nya friska tag för att komma ikapp med kursen. Jobba intensivt och dubbelt så hårt. Jo, det kan man ju tro i alla fall. Funkar inte riktigt så när det gäller mig.

Igår krånglade skrivaren och vägrade först skriva ut instruktionerna till övningen jag ska göra. Dessutom stod det klart att man borde ha läst kurslitteraturen innan man började så jag ägnade tiden igår till att läsa i boken. Ganska tråkigt och teoretiskt.

Idag när det var meningen att jag skulle sitta vid datorn och göra själva övningen har jag såklart ont i huvudet. Sådär jobbigt ont när jag inte tycker jag är tillräckligt dålig för att egentligen ta medicin (eftersom jag får dåligt samvete varje gång jag tar den och tror att det är dåligt) men inte heller är tillräckligt bra för att egentligen orka göra något. Och att sitta vid datorn med huvudvärk är ju egentligen ingen höjdare. Men då jag ju ligger efter så tycker jag inte att jag kan ta en dag då jag varken är sängliggande dålig eler får något uträttat, så jag slog på datorn i alla fall. Om jag nu inte skulle bli bättre i huvudet så hoppas jag i alla fall att det kan leda till att jag blir så pass mycket sämre att jag kan ta min medicin. Eller så bara ger jag upp och någon timme och tar den i alla fall...

Fast egentligen så ger det mig dåligt samvete att sitta och kämpa med huvudvärken också. Hör alla kloka ord från Friskvårdskursen om att man ska lyssna på kroppen och vila när det blir huvudvärk för att de annars blir värre i längden. Men vad göra, det går ju liksom inte att ta ledigt var och varannan dag...

Melodifestivalen

Såg nästan hela melodifestivalen igår, kompromissade lite med familjen. Undrar varför första deltävlingen alltid är den svagaste? Sällan som några riktigt bra låtar är med i den. Undantag Salem Al Fakir härom året! Hoppas verkligen att låtarna höjer sig lite till kommande deltävlingar, men det brukar ju vara så. Är hoppfull. Tyckte också att programledarna verkade göra ett bra jobb och gillade att de fåniga sketcherna före låtarna var bortplockade. Skönt att de vågar med lite förnyelse i alla fall. Budget att låta programledarna stå för pausunderhållningen?

Uppåt igen

Det blev inget tillfälligt bakslag. Men det vet ni väl redan. Influensa är vad det blev. Fyra dagar med feber och många dagar med extrem trötthet. Vet inte hur mycket värktabletter jag proppat i mig. Betydligt mer än en vanlig vecka vilket inte vill säga lite.
Nu på väg uppåt mot normal ork och kraft. Behöver äta några dagar och sova ut. Men det ska väl inte vara så svårt, blir ju väl omhändertagen och utfodrad här hos föräldrarna!

RSS 2.0