KLAR!!!

Äntligen! Har väntat på denna stund nu i en hel vecka. Det vill säga sedan jag började tentaplugga (efter att labbrapporterna var klara). Nu är tentan skriven och den var inte så blodig som man hade kunnat vänta sig. En hel del av svaren stod CEM (läraren alltså) och sa häromdagen på frågestunden! Men mycket att skriva och mycket att läsa. Tentan tog fyra timmar att skriva och sen var jag helt slut. Ska bli skönt att sova ikväll! Lär somna snabbt!

Fick deklarationspapper idag. Jippie, 5000 spänn tillbaka :) Juni är räddat!

2,5 timmar

Usch, om tre timmar börjar tentan. En sida hos mig tänkeratt det ordnar sig, det brukar det ju göra. En annan sida av mig har dock PANIK. Panik och ångest över allt jag inte pluggat ordentligt på. Har ju inte gått igenom seminarierna, eller läst labrapporterna eller någon endaste liten rad i de böcker som står på literaturlistan, som visserligen bara är referensliteratur, men ändå. Kom på nyss i alla fall att jag skulel läsa ett uutdelat pappaer om växthuseffekten som CEM skivit. Han sa i princip i förrgår att det skulle komma en fråga på det så nu har jag läst det! Och vet att alla fleratomiga molekyler med dipolmoment (ojämn laddningsfördelning) är växthusgaser för de kan absorbera IR-strålning. Solen ger jorden mer värme än vi behöver och därför reflekterar jorden tillbaka enhel del i form av IR-stråklning. När molekylerna tar upp IR och sedan emitterar strålningen igen så skickas en del tillbaka till jorden (strålningen skickas ut i slumpvis riktning) och violá jorden får extra värme. Enkelt eller hur?

Så skönt det ska bli när tentan är skriven! Ledig fem dagar :)

Men gud vad jobbig resten av dagen kommer att vara...

Glad Påsk!

Så var det ett par veckor sedan jag skrev igen. Jag säger bara laborationer. Till förbannelse! Men nu är det äntligen slut i alla fall. Lämnade in sista rapporten idag. Fick också tillbaka tre gamla och de hade gått bra. VG på en och nästan VG på de andra två. Av den här fysikkursen återstår nu "bara" en tenta. Är ruggigt nervös inför den. Har inte haft tid att börja tenta plugga än för alla rapporter, ska börja i morgon och ägna påskhelgen åt det. Kul, får i alla fall vara ledig nästa helg efter tentan och det är ju en liten tröst i alla fall!

Vi åker till stugan imorgon. Trots allt pluggande jag har framför mig så ser jag fram emot att komma dit. Ska bli kul att se vad Hera tycker om att vara där och vad släkten tycker om henne :) Hon är så stor nu, vår tjej. Väger säkert nio kilo. Är dessutom nyklippt så valppälsfärgen är borta. Hon är mycket ljusare. Fortfarande inte vuxenljus, men klar skillnad.

  
Oklippt och undersöker första snön (4mars), sedan nyklippt och ljusare (16mars).


Vi har verkligen lärt känna henne nu också, har ju haft henne i två månader nu. Hon har väldigt olik personlighet om man jämför med Hampus. Hampus var väldigt självständig och inte så glad i att leka. Hera är gärna där vi är, älskar att leka och ska helst sitta i knäet och göra det! En riktig soffpotatis är hon också, kan ligga en hel dag i soffan och sova :) Hon äter vad helst vi ger henne, gärna grönsaker, Hampus var väldigt kräsen och sorterade väldigt noga vad han åt. Hera blir som galen när hon hör någon hacka något i köket, för kanske vankas det en bit gurka till henne! Han gillade inte att gnaga på ben, Hera kan sysselsätta sig hela dagar med ben.

Och så är hon sakletare. Man får verkligen passa när vi är ute för hon stoppar det mesta i munnen. Pinnar, löv, skräp, kaninbajs och så vidare. Tar gärna med saker in också, "vad katten släpan in" kan appliceras på henne. En bit skelett från okänt djur, en krita och ett gammalt hundben är vad hon tagit in som varit äckligast hitills. "Det gäller att bygga upp ett bra immunförsvar", som pappa sa, apporpå debatten om att småbarn växer upp i för sterila miljöer...

På tal om hundben så gjorde hon en sak i helgen som jag bara trodde hände på film. Vi var ute i trädgården och hon hade fått ett ben att sysselsätta sig med, som hon plötsligt grävde ner bredvid komposten. Idag grävde hon upp det igen och blev jättelycklig när hon hittade det :)

Glad Påsk!


(Sanna Nielsen, Empty Room var den bästa låten)

RSS 2.0