Det är stressiga tider nu...

Igår lämnade jag in en preliminär version av min fallstudie i Projekt- och processledningkursen. På måndag ska en slutlig version in och så ska det redovisas och opponeras på måndag eller tisdag. Vilken ångest det har varit över denna rapport! Jag hade jätteproblem med att komma igång, kunde inte för mitt liv komma på vad jag skulle skriva om eller hur jag skullekunna vinkla det till att matcha de knapphändiga instruktionerna vi fått. Förra veckan var det kris då jag ännu inte börjat skriva på rapporten och iprincipinte gjort några intervjuer eller visste vilken teori jag skulle knyta det hela till. Det enda jag visste var att det skulle blinågot med Mykorrhiza, sen utvecklade jag det till något med Mykorrhiza och Stadsjord. Mest för att jag blev himla nyfiken på Stadsjord efter att ha läst deras blogg (stadsjord.blogspot.com). Till slut tänkte jag gasen i botten, bära eller brista. Så jag började göra intervjuer i onsdags förra veckan, efter att ha haft en riktigt tuff ångestdag på tisdagen då hjärnan fick kramp. Jag ska inte säga att det rullade på av sig själv eller att en superduperidé uppenbarade sig. Men det redde nog ut sig i alla fall. Sent om sider kom jag också på hur jag skulle knyta detta till kursens teori, tror jag. Hoppas de går på mitt krampaktiga försök...

Tre intervjuer och tio sidor rapport (12 med framsida och referenser) avklarade på en vecka. Pust! Nu behöevr jag semester några dagar...

Men nu är det ju dags att slutspurta på Projektplanen och se till att göra en kick-as-redovisning på den. Sen blir det ledigt. Nope! Då ska uppsatsen bli klar! Sen då? Nope, då har jag en eftersläpande uppgift kvar i Projekt- och processledningskursen...

Suck...
... och så hela ångesten med att inte ha något att göra i sommar ovanpå detta.


Intervjuer

Oj, vilken skillnad det är på personer! Till fallstudien jag ska göra i Projekt- och processledningskursen och som jag äntligen har kommit igång med ska jag göra någon form av jämförelse/analys av två organisationer som håller på med stadsodling. Det innebär för min del telefonintervjuer och det är ju alltid lite läskigt eftersom man inte vet på förhand vilken inställning personen på andra sidan har till att bli intervjuad eller vilken tid han/hon har att lägga på att berätta ordentligt.  Det kan bli en väldig skillnad på vad man får ut av intervjun, minst sagt. Här är ett exempel:

Häromdagen telefonintervjuade jag en tjänsteman på gatukontoret i Malmö. Han var trevlig och svarade på frågorna men var abslout inte självgåeende i sina svar. Inte typen som spontant gick in på sidospår om jag säger så. Ganska torr.

Nu, håller jag på att hämta mig från upplevelsen att ha pratat med en projektledare som minst sagt brinner för det här med stadsjordbruk. Hur trevlig som helst och kunde konsten att prata på. I början av samtalet sa han att han hade tio-femton minuter innan han skulle iväg. Efter tjugofem minuters monolog om stadsjordbruk, integration och livsmedelsproduktion var han trots allt tvungen att avsluta. Men inte inna han erbjudit sig att prata mer vid ett senare tillfälle. När jag erkände att det egentligen var skitbråttom med svar så kom vi överens om att höras igen senare i eftermiddag. Helt galet! Bra i alla fall, nu får jag chansen att renskriva bakgrundshistorien han drog nu, begrunda den och fundera på om jag ska formulera om lite bland mina frågor.

Så otroligt peppande att prata med en människa som verkligen brinner för något!

Fototrubbel

Så kom det igen: Bifoga gärna ett foto av dig själv. Denna gången till det informationsmaterial vi ska sätta samman i klassen inför våra projektpresentationer som vi ska göra om några veckor.

Samma problem varje gång, vare sig det gäller det här, en presentationsbild till facebook eller till CVt så har jag ingen bra bild att ta till. Jag tillhör tyvärr inte kategorin som blir bra på bild, speciellt inte på förberedda bilder. På spontana händer det väl då och då, eller så kan de accepteras eftersom de placerar sig i en annan kategori än "representabla bilderna". Helst en med neutral representabel bakgrund, utan dubbelhakor och döda ögon, med en fin tröja, bra leende och där jag är ensam på bilden (eller ens utklippningsbar). Suck!

Och om jag får önska så med vatten och grönska i soligt väder som bakgrund, kanske lite vind i håret ... :)

Sommarprojekt.

Mycket

Det är lite mycket nu som ska göras på en och samma gång. Projektet upptar med viss rätta den största delen av tiden. Det är ju ändå ett examensarbete á 15hp som ska författas och presenteras inför en himla massa människor om en månad. Parallellt med det ska jag helst också knåpa ihop en fallstudie med tillhörande rapport. Jag vet typ vad jag ska göra, men har inte börjat och är allt lite stressad över den. Eller ganska mycket, och sjukt omotiverad till att göra den. Jobbar hellre med projektet, det är roligt på riktigt!

Bor fortfarande i Malmö hos föräldrarna. Igår blev de klara i lägenheten med badrummet. Nu återstår bara viss städning innan det känns okej att flytta tillbaka... Var inne och började lite i lördags och idag var jag inne någon timme mitt på dagen och gjorde lite också. Det gäller att bli av med allt damm som bildats när golvet hackades upp. Får väl se när det blir återflytt, kanske inte förrän till helgen, efter att mammas födelsedag firats på lördag. Det är trevligt med sällskap, trädgård och stora ytor att röra sig på här, och diskmaskin. Men jag ser fram emot att ha full tillgång till alla mina saker...

Födelsedagen firades ju i söndags. Trots att jag inte gjorde något större firande av denna kvartssekeldag så blev dagen bra ändå! Blev firad på sängen på morgonen och gjorde sedan bara roliga saker under dagen, dvs inget plugg! Målade en spegelram, åt tårta, gick på promenad, provspelade mitt nya sällskapsspel och läste bok. Tillbaka till Lund sedan får jag ställa till med tårtkalas tror jag!

Eftermiddag på Ikea

När jag flyttade hemifrån för tre år sedan köpte jag en säng på ikea som jag trivs utmärkt med. Bästa köpet. Så när jag nu skulle köpa en ny säng till stugan så kändes det lätt. Jag tar en likadan!

Men, nej. Såklart inte. För två år sedan bytte ikea ut hela sitt sängsortiment. Så det var bara att ge sig in i sängprovardjungeln. Lite hjälp fick jag av en tjej som jobbar där, men när hon avslutade med att säga att sängarna de har framme inte är representativa för hur min nya säng kommer att kännas (eftersom det är så många som provlegat de som står framme där) så kan man ju undra... Tror och hoppas att jag gjorde ett ganska bra val i alla fall. Det blev också billigare än vad jag tänkt mig!

Renovering

Var inne lite snabbt i Lund i förmiddags för att kolla till lägenheten. Och det var ju tur att jag inte hade tänkt mig att bo där i helgen. Dels var det mesta täckt av ett fint fint lager damm, men framförallt så var vattnet avstängt! Och så klart den läskiga tillfälliga toaletten de ställt in, som så här oanvänd luktar kemikalier. Den stär för övrigt typ mitt i det stora rummet också... Mindre kul av många anledningar!

Annars hade arbetet kommit så långt som att de tagit bort klinkergolvet så betongen var blottad. Det såg inte fuktigt ut på ytan i alla fall, så kanske hade det skyddande lager som bovärden sa fanns därunder faktiskt fungerat och skyddat betongen. Man kan ju alltid hoppas.

RSS 2.0