Varmt

Ingen har väl missat att vi har värmebölja över  i alla fall södra Sverige för tillfället. Har tillbringat de senaste dagarna med att försöka undvika solen, är för varmt! Nu hoppas jag i alla fall att värmen ligger kvar några dagar till, över Småland åtminstone. För dit ska vi åka i eftermiddag.

Känns lite stressande att åka i väg en vecka nu när jag har så mycket att göra här hemma. Men å andra sidan så är det kanske bara nyttigt att ta en liten paus! När vi kommer hem måste jag till ikea och köpa en säng (mm), jag ska måla om ett bord och börja fundera över packning. Och så var det ju det där med att repetera gymnasiekemin innan kursen börjar...

Igår krånglade jag en god stund med att adressändra. Jag har alltid trott att man adressändrar på adressandring.se, men det lärde jag mig igår att det är inte deras huvudsakliga uppgift. Det är att få posten eftersänd. Och jag vill inte betala 200 kronor för att posten ska eftersända min post när jag lika gärna kan få den av mina föräldrar som ju bor kvar på min gamla adress. Så istället fick jag gå in på Skatteverkets hemsida och leta upp en blankett att fylla i och skriva ut. Gick ju lika bra det i slutändan. Var också duktig och fyllde i en mycket krånglig blankett för att ansöka om bostadsbidrag. Att uppskatta hur ekonomin kommer se ut om sex månader är inte helt lätt, tillgångar, skulder, inkomster och så vidare. Men jag hoppas jag fick till det någorlunda rätt i alla fall! 

Frys

Har nu blivit med frys. En liten en som kan stå under bänken i mitt lilla kök (pentry om man ska vara korrekt). 84 cm hög eller något sådant.
Någon smart person på AFB som inredde köken tyckte inte att de behövdes någon vettig frys utan att det räcker med frysfack (i ett pyttelitet kylskåp). Jag undrar bara Hur tänkte de?  Lever man fattigt med liten inkomst och i enmannshushåll så är det väl superfiffigt med en ordentlig frys så man kan köpa storpack och frysa. Slippa slänga brödet för att det möglar innan man äter upp det. Och att som student kunna ha lite snabbmat redo i frysen, färdiglagade rätter och egna storkok? Hur ska detta rymmas i ett litet frysfack?

Jag kände direkt att det inte skulle räcka. Gillar ju att ha hemmabakat i frysen och all saft vi gjorde om inget annat. Så det var bara att åka i väg och köpa en liten frys. Ser det som en investering för ett matgladare studetliv :)

Nu ligger frysen i bilen och vi ska åka och ställa den i lägenheten efter middagen.

Jag tror...

Att det är augusti. Att skolan snart börjar. Att det snart är Malmöfestival. Att sommaren snart är slut.

Fel. Fel. Fel. Fel.

Men inte så konstigt egentligen. Så länge jag kan minnas har vi varit i stugan under industrisemestern, under vecka 29, 30 och 31. Det vill säga cirka 15 juli till 5 augusti. Minst tio år tillbaka. Men i år bytte vi veckor med min farbror som vi delar stugan med och fick nu vara där treveckorsperioden före, alltså vecka 26, 27 och 28. Från midsommar och fram till idag.

När vi kommer hem brukar det vara augusti, skolan börjar snart, Malmö fesvtivalen likaså och sommaren sjunger på sista refrängen. Men i år, när vi kommer hem efter långvistelse på landet så är det fortfarande juli, normala människors semestrar börjar, det är långt till skolan börjar (kursen på universitetet för min del, om ca sju veckor), festivalen är en månad bort och vi är mitt uppe i sommaren. Än finns det hopp om högsommarvärme och lata dagar i solen.

Förrvirrande. Inte bara för mig, utan för hela familjen!

RSS 2.0