Mot ljusare tider!

I alla fall på mitt rum! Nu när sommaren är slut kunde jag äntligen igår ta bort solskyddsgardinerna och dra upp persiennerna på mina båda fönster. Vips så blev det ljust på mitt rum, som annars legat i halvmörker hela sommaren! Bra med lite extra ljus så här på hösten.

Regering

Jaha, då har jag följt min livs första direktsändning från Riksdagen då! När jag ändå var hemma. Regeringen skulle presenteras. Första tre kvarten var ganska tråkiga med en lååång regeringsförklaring från Den Nya Stadsministern, och sen kom de intressanta fem minuterna; Vilka som skulle ingå i regeringen. Men det var inte så många namn jag kände igen... Olofsson, Leijonborg och Hägglund - och såklart Carl Bildt. Ska bli intressant att se vad han har att tillföra...

Jag var förresten inne på Apoteket igår och köpte ett Rosa Band. De hade dem framme i kassan och de visste vad det var för något! Så nu har jag lämnat mitt lilla bidrag.

Rosa Bandet

Rosa Bandet kampanjen är i full gång. Förra året fick jag inte tummarna loss att gå och köpa ett band innan kampanjen tog slut. Därför tänker jag se till att bidra i år. I tidningar, på tv och på internet ser man massor med annonser om var man kan få tag på detta band. Bland annat står där Pressbyrån, och eftersom jag passerar en sådan varje gång jag ska till skolan så täkte jag kila in om där idag. Sagt och gjort, jag gick in. Såg mig omkring i kassaområdet för jag tänkte att det nog skulle finnas någon skylt eller reklam för kampanjen.Men jag ser inget och frågar då den unga killen som står i kassan och ungefär så här lät samtalet:
(Jag) - Har ni Rosa Bandet här?
(Han) - Vaddå för något sa du?
(J) - Rosa Bandet. (artikulerade noga)
(H) - Vad är det för något?
(J) - Du vet kampanjen för att stödja cancer, som tv3 brukar göra reklam för.
(H) - Är det en tidnintg?
(J) - Nej, ett litet Rosa Band, men om du inte vet vad jag pratar om så har ni nog inte det.
(H) - Nej.

Hallå?! Är det bra om de på Pressbyrån, som enligt alla annonser ska sälja Rosa Bandet, åtminstone vet vad man pratar om när man kommer in och frågar?

Höst

Det börjar mörkna, bli kallare, blåsigare och regnigare. Hösten är här!
Tycker det är så mysigt, och vill bara krypa upp i läsåtöljen eller tv-soffan! Sitta inne i mörkret och lyssna på hösten, eller promenera urte i solskenet och titta på alla färger i naturen. Jag gillar faktiskt hösten, trots att det innebär slutet på sommaren, enda felet är allt blåsande som tränger igenom allt vad man tar på sig. Det är då man ibland önskar att man inte valt att gå i skolan ute i hamnen där det blåser ännu mera än hemma och inne i stan... Men det finns ju värre saker där ute än höststormar, snöstorm tillexempel! Och det dröjer väl ett tag hoppas jag!

RSS 2.0