Sticky Toffee Pudding

Igår avnjöt jag julklappen från lillebror. I sällskap med just honom. Smart idé att ge bort en julklapp som man själv vet man får ta del av :)
(Ska jag säga som gav bort böcker jag själv vill läsa till två personer i hopp om att få låna senare!)

Puddingen kokades först i trettiofem minuter och sedan skulle den ut ur konservburken. Jag tycker sånt är lite läskigt. Det stod man skulel skydda burken med en handduk för att det kunde pysa när man öppnade den. Och jag som är livrädd för att bränna mig (och ännu mer sedan jag saktiskt har brännt mig två gånger på kokande vatten respektive ugnen det senaste halvåret!) tog till rejäla skydd. Måste dock säga att konservöppnaren var lite svårmanövererad med grytvantarna på och en handduk som skymde burken. I slutändan var det värt mödan och efterrätten var god men mäktig!
 
   
Ett..................................två..............................tre..........................färdigt!

Som nya

Efter gårdagens rengöring är nu mina tesilar som nya igen :) Tack mamma för den smarta idén att lägga dem i en skål tillsammans med en diskmaskinstablett och hälla på kokande vatten. Det fungerade utmärkt :) Det ska jag komma ihåg till nästa gång!

En enkel lista

Fem anledningar till att jag är glad idag:

- Igår klarade jag en "hel kamel" på yogan.
- Idag har jag jobbat på bra med ex-jobbet.
- Förstår mer tyska än jag tror och lär mig lite facktermer att känna igen.
- Lyckades äntligen få ändan ur vagnen och byta bort julgardinerna. Rummet blev genast ljusare!
- Johan kommer strax!

Ljud från olika årstider

Lite olika ljud tränger in till min exjobbsverkstad idag. Tidigare idag var det snöplogen som var ute och rensade gatan från snö. Nyss var det fågelkvitter!

Vinter eller vår, det är frågan. Jag är av åsikten att det gärna får vara vinter lite till! All snö som kom igår kunde fått ligga kvar, var så fint med nysnö!

Ett matinlägg till

Man kan tro att det enda jag tänker på är mat. Inte ruiktigt. Men nästan. Lite tänker jag också på examensarbetet ;)
I helgenvar jag i Malmö och firade brorsans 25-års dag, det blev tårta och god mat. Över från fondun i lördags blev ganska mycket Rhode Island sås, somjag tyckte var synd att slänga. Så jag tog med mig den till Lund och idag var jag ju tvungen att hitta på en lunch som den skulle passa till. Det fick bli kycklingwaps med couscous. Mycket gott så nu är jag proppmätt!

Jag tog en kycklinglårbit och skar bort benet och strimlade köttet i småbitar. Kryddade upp det ganska mycket med BBQ-krydda, spiskummin, peppar, paprikapulver, vitlöls- och lökpulver. Stekte det i min nya fantastiska stekpanna av gjutjärn. Sedan var det bara att lägga på ett tortilliabröd tillsammans med couscous (fullkorn), RI-sås, sallad och tomat. Mums!

Drömmar om mat

Jag hade en så märklig dröm när jag vaknade i morse. Eller egentligen var den varken knäpp, utflippad eller surealistisk. Det var bara en konstig sak att drömma om.

Jag drömde att jag gjorde tacogratäng och jag var riktigt sugen på det. Alltså tacoköttfärs, nachoschips, en krämig onyttig ost och någon form av tacosås varvat i en gratängform och så skjuts in i ugnen. Det har jag inte ätit på flera år eller ens tänkt på, sett eller hört om.

Detta minns jag att vi valde att laga en gång på hemkunskapen när det skulle lagas mat på tema köttfärs. Det var förvisso något vi alla gillade (vilket var ganska svårt att passa ihop i vår grupp) men kanske inte så avancerat.

Ifall jag ska laga det nu när jag drömt det? Vet inte, känns ju som man kan hitta på nyttigare saker, haha. Kanske nästa gång nachochips är på extrapris (vilket ju brukar vara typ varje vecka som affärerna inte har något annat att hänga upp anonseringen kring, så det blir väl snart!).

RSS 2.0